Simac Ladies Tour

News

18/08/2023

Simac Ladies Tour doet Valkenburg aan in jubileumjaar

De Simac Ladies Tour komt ook in de jubileumeditie – 25 jaar geleden vond de eerste uitgave plaats – naar Zuid-Limburg. Op zaterdag 9 september komt de belangrijkste etappekoers voor vrouwen in de Benelux naar Valkenburg, waar een rit start en finisht op misschien wel de bekendste wielerhelling van Nederland: de Cauberg.

Deze vierde etappe van de Simac Ladies Tour, de ronde eindigt een dag later in Arnhem, bestaat uit één grote lus door Zuid-Limburg. Daarna volgen twee finaleronden met de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg. De rit start bij Landal kasteeldomein Cauberg om 12 uur en vervolgens staan er 130 kilometers door de meest zuidelijke provincie van ons land op de rit. Waarbij onder meer Loorberg, Gulperberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Slingerberg, Moorveld en Lange Raarberg aangedaan.
Hiermee is het etappeschema van de 25e Simac Ladies Tour compleet.


Dinsdag 5 september; proloog Ede
Woensdag 6 september Gennep-Gennep
Donderdag 7 september; individuele tijdrit Leuven (België)
Vrijdag 8 september; Emmeloord-Lelystad
Zaterdag 9 september; Valkenburg-Valkenburg 
Zondag 10 september; Arnhem-Arnhem