Simac Ladies Tour

News

30/08/2023

Topbezetting voor Simac Ladies Tour

Maar liefst twaalf Women’s WorldTour Teams staan op dinsdag 5 september aan de start van de Simac Ladies Tour die dit jaar vijf Nederlandse etappes en één Belgische rit telt. Onder de deelnemers zijn in ieder geval Europees kampioene en titelverdedigster Lorena Wiebes en olympisch kampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten, die in eigen land haar laatste officiele wedstrijdkilometers op de weg gaat rijden.

De teams van Wiebes (SD Worx) en Van Vleuten (Movistar) nemen het op tegen de vrouwen van Lidl Trek, Jumbo-Visma, DSM-firmenich, Jayco-Alula, Uno-X, UAE team ADQ, Israel Premier Tech Roland, Fenix-Deceuninck, Canyon-Sram en Liv Racing. Daarmeee staan de belangrijkste teams van het mondiale peloton aan het vertrek. Ook de teams van AG Insurance, Ceratzit-WNT, GT Krush, Lifeplus Wahoo, Parkhotel Valkenburg en Lotto-Dstny nemen de start in de ronde die op 5 september start in Ede met een proloog. Nadat de wedstrijd Gennep. Leuven, Lelystad en Valkenburg aandoet, vindt de finale plaats in Arnhem.

De Simac Ladies Tour bestaat in 2023 25 jaar en kende in de loop der jaren gerenommeerde eind- en dagwinnaressen als olympisch kampioenes Leontien van Moorsel, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Anna van der Breggen en Kristin Amrstrong en wereldkampioenes als Ellen van Dijk, Lisa Brennauer Chantal van den Broek-Blaak en Susanne Ljungskog. De wedstrijd is de enige meerdaagse koers in de Women’s WorldTour van de Benelux.