Simac Ladies Tour

News

05/09/2023

Kool is eerste leidster in Simac Ladies Tour

De openingstijdrit in de Simac Ladies Tour is gewonnen door Charlotte Kool.

De renner van DSM-firmenich wist in Ede in de 2,4 kilometer proloog Riejanne Markus en Lotte Kopecky te verslaan. ”Ik heb naar deze wedstrijd toegeleefd. Ik wist dat in deze proloog de bochten cruciaal zouden zijn en heb de afgelopen weken heel veel op de tijdritfiets getraind en speciaal ook op de bochten. Maar uiteindelijk is het heel mooi om in dit sterke deelnemersveld te winnen en direct de leiding te nemen in de Simac Ladies Tour.” De renster van DSM heeft geen klassement ambities. ”Dat laat ik aan mijn ploeggenote Pfeiffer Georgi over, ik denk dat de Limburg-etappe voor mij te zwaar zal zijn. Maar er komen nog mooie sprints aan, te beginnen morgen en daar kijk ik met veel ambitie naar uit.” 

Annemiek van Vleuten mocht ook op veel supporters rekenen in Ede. De olympisch kampioene tijdrijden neemt afscheid in deze Women’s WorldTour-wedstrijd op eigen bodem. Ze werd twaalfde. (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)

One thought on “Kool is eerste leidster in Simac Ladies Tour

  1. […] Kool is eerste leidster in Simac Ladies Tour – Simac Ladies Tour […]

Comments are closed.