Simac Ladies Tour

News

06/09/2023

Balsamo wint in Simac Ladies Tour

De eerste reguliere rit van de Simacl Ladies Tour is gewonnen door.Elisa Balsamo. De Italiaanse bleef in Gennep Lorena Wiebes en Charlotte Kool voor in de massasprint. 

Voormalig wereldkampioene Elisa Balsamo was bijzonder tevreden met de winst. ”Dit is een droom die uitkomt voor mij, ik wil iedereen bedanken van mijn team, want zij deden een geweldige lead-out waarbij we met snelheid van achteren kwamen. Voor mij persoonlijk is dit een geweldig mooie opsteker na een lastig seizoen. Na een zware val eerder dit seizoen was het een lange weg om terug te komen. Dan doet deze overwinning goed, zeker omdat er hier zoveel sterke sprintsters aan de start staan. We gaan eerst genieten van deze zege en dan zien we wat er verder nog in zit deze week.”

Kool blijft leider. De renster van DSM baalde toch hartgrondig. ”Ik had hier natuurlijk willen winnen, maar ik liet me insluiten.. Dat moet ik mezelf kwalijk nemen. Want ik had uiteindelijk voor de sprint nog veel in huis. De leidersrui zal ik kwijt raken morgen in de tijdrit, die is iets te lang voor mij als sprintster. ik hoop vooral later in de week nog een rit te winnen.”  (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)