Simac Ladies Tour

News

07/09/2023

Kopecky wint tijdrit Simac Ladies Tour in Leuven

LEUVEN – De individuele tijdrit van de Simac Ladies Tour in Leuven is gewonnen door Lotte Kopecky. De renster van SD Worx liet in de 7,1 kilometer lange tijdrit Riejanne Markus nipt achter zich met twee tellen verschil. Zoe Backstedt werd derde op elf seconden.

Kopecky had veel fans naar Leuven gebracht en die zagen de Belgisch kampioene tijdrijden naar de winst snellen. Zelf was de renster van SD Worx daar ook blij mee. ”Als je dan een dag met de Simac Ladies Tour naar België komt, dan is het mooi om – ook nog eens in de kampioenstrui – te kunnen winnen voor eigen volk. Ik wist dat deze korte tijdrit mij zou liggen. In het klassement zijn de verschillen nog niet al te groot, normaal gezien wacht morgen van Emmeloord naar Lelystad een rit voor de sprinters. Maar in Limburg en rond Arnhem kan er nog volop koers gemaakt worden. Mooi voor mijn voorbereiding op het EK in Drenthe, maar als we de Simac Ladies Tour kunnen winnen, laten we dat natuurlijk niet liggen.”

Riejanne Markus was voor de tweede keer tweede. ”Toch ben ik niet ontevreden. Dit zijn geen specifieke tijdritten met lange rechte stukken. Net als in Ede was dit kort, bochtig en er zat hoogteverschil in. Dat is toch net iets meer voor explosieve rensters. Maar ik zat er twee keer heel dicht bij en sta er goed voor in het klassement. Daar kan ik prima mee leven.”  ‘ 

In het klassement heeft Kopecky twee seconden voorsprong op Markus. (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)