Simac Ladies Tour

News

08/10/2024

Zoe Backstedt wint openingstijdrit in Gennep in de Simac Ladies Tour

GENNEP – Zoe Backstedt is winnares geworden van de openingstijdrit in de Simac Ladies Tour, een rit tegen de klok van tien kilometer met start en finish in Gennep. De Britse bleef Lieke Nooijen en Ellen van Dijk respectievelijk zeven en acht seconden voor.

Daarmee is de renster van Canyon-Sram, veelvuldig wereldkampioene in de jongeren categorieën, de eerste leidster in de etappekoers uit de Women’s WorldTour. Behalve dat ze het geel van Simac om de schouders heeft, is ze ook leidster in het punten-, jongeren- en strijdlustklassement.

Backstedt was zelf aangenaam verrast over haar zege. “Ja, ik ben de afgelopen maanden enige tijd niet helemaal fit geweest en heb me met onder meer wedstrijden met ons opleidingsteam in vorm gereden voor deze wedstrijd en het komende veldritprogramma. Ik kwam hier eigenlijk naar toe om weer wat plezier op de fiets te hebben, maar bleek de snelste en dat bleef ik.’’

Dat betekent dat de Britse vanaf woensdag in de rit van Coevorden naar Assen de leidende positie moet verdedigen. “Ik ga niet opeens met heel wat extra druk deze wedstrijd in. Natuurlijk ben ik nu de leidster en wordt het opletten de komende dagen, in zeer vlakke ritten met veel wind. Maar de ronde is nu al dik geslaagd voor mij met deze overwinning.’’ (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)