Simac Ladies Tour

News

11/10/2024

Guarischi is de snelste koploopster in Ede in Simac Ladies Tour

Barbara Guarischi heeft de vierde etappe van de Simac Ladies Tour gewonnen, door de sprint van een kopgroep te winnen. In Ede wees de Italiaanse Ally Wollaston (tweede) en Maria Giulia Confalonieri (derde) terug. Daarmee boekte SD Worx een nieuwe zege na twee sprintoverwinningen van Wiebes.

Franziska Koch is de nieuwe leidster.

Teniel Campbell van Liv-Alula leidde de beslissende vlucht in, Julia Borgstrom van AG-Soudal sloot aan en vervolgens ontstond een serieuze kopgroep van veertien rensters met ook Ally Wollaston, Ilse Pluimers (AG-Soudal), Franziska Koch (Team dsm-firmenich PostNL), Quinty Ton (Liv-Alula), Femke Markus, Barbara Guarischi (SD Worx), Christina Schweinberger (Fenix-Deceunick), Victoire Berteau (Cofidis), Eva van Agt (Visma), Maria Giulia Confalonieri (UNO-X), Karlijn Swinkels en Sofia Bertizzolo (UAE). De veertien pakten snel 1.50 en hielden daar op de streep 36 tellen van over. Genoeg voor Koch om de leiding te nemen.

Guarischi moest even schakelen in de finale. ”We hadden het niet zo gepland. Ik had eerlijk gezegd al gehoopt dat Lorena weer ging sprinten, want voor mij was het even geleden dat ik het zelf moest afmaken. Dat gaf wel even wat zenuwen. Maar ik spaarde me en plaatste me goed voor de finale en kon het afmaken.’’

Ze zagen Franziska Koch namelijk de leiding nemen. ”Ik had vooraf nooit gedacht dat dit een rit zou worden waarin het klassement gemaakt zou worden, maar dat gebeurde toch. Voor mij was het zaak om mee te draaien en te zorgen dat we weg konden blijven. Ik wist dat ik kansen had in het klassement. De verschillen zijn uiteindelijk klein, dus het zal echt op de boniseconden aankomen.’’

In het klassement heeft Koch vijf tellen voor op Zoe Backstedt. Lotte Kopecky is derde op acht seconden. (Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl; Foto © Sportfoto)