Simac Ladies Tour

News

13/10/2024

Kopecky wint na thriller opnieuw Simac Ladies Tour

Lotte Kopecky heeft opnieuw de Simac Ladies Tour gewonnen. Maar dat gebeurde na een thriller van een finale waarin ze nog net vluchtster Silke Smulders tot de orde riep en de sprint won.

Daardoor had ze net genoeg boniseconden om Franziska Koch uit de leiderstrui te rijden. Die werd tweede in de Women’s WorldTour-etappekoers, Zoe Backstedt derde.

Kopecky zag dus nog net alles goed komen, maar betrok haar teamgenoten in het succes. “´Dit is een ploegoverwinning. Lorena trok de sprint aan en ze wist dat ik de seconden nodig had en wilde me de eindoverwinning schenken. Dat is heel mooi. Het is heel mooi om mijn seizoen zo af te sluiten, winnen in de regenbootrui en winnen in de Simac Ladies Tour.” Zaterdag viel Kopecy nog zwaar. “Het is niet dat als je valt, dat  je niet verder kan. Maar het moest wel verantwoord zijn. Ik was vooral blij dat ik niets gebroken had. Maar ik wilde het graag afronden voor de ploeg. Deze dubbelslag had ik niet in mijn eentje kunnen realiseren, we hebben alle rensters nodig gehad om dit nog uit de brand te slepen. Ik win hier niet in de laatste meter, maar in de allerlaatste centimeter. Silke was heel sterk.”

Arnhem (NED) CYCLING, SIMAC LADIES TOUR, October 13th Lotte Kopecky heeft opnieuw de Simac Ladies Tour gewonnen. Maar dat gebeurde na een thrillerachtige finale waarin ze nog net vluchtster Silke Smulders tot de orde riep en de sprint won. Picture made during the Simac Ladies Tour Arnhem Foto (c) Dick Soepenberg

Smulders zelf stond met mixed feelings na afloop op straat in Arnhem na te genieten van een imposante solo van veertig kilometer. ´Ik kreeg in mijn oortje de opdrracht om aan te vallen en dat deed ik, maar het was beter geweest als er nog iemand bij was geweest. Maar als je gaat, dan moet je ervoor gaan. Mijn teamleiding en ploeggenoten hebben me enorm aangemoedigd op het laatst, maar ik haalde het net niet. Ik verlies natuurlijk ook niet  van de eerste de beste hier. Wat overblijft is trots op wat ik hier heb neergezet, uit deze prestatie put ik veel vertrouwen voor komend seizoen.” (Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl, foto: Sportfoto.nl)