Simac Ladies Tour

News

13/04/2021

Simac Ladies Tour start in Ede

De Simac Ladies Tour begint op dinsdag 24 augustus met een proloog van 3,2 kilometer in Ede. De openingstijdrit valt in de Heideweek, een moment waarop de gemeente Ede zich met tal van evenementen in al haar veelzijdigheid presenteert.

De Gelderse gemeente was in 2019 gastheer van het NK Wielrennen. Burgemeester René Verhulst: van Ede zag toen onder anderen Fabio Jakobsen, Lorena Wiebes en Annemiek van Vleuten naar de zege rijden.“Ik ben er trots op weer een mooi wielerevenement in onze gemeente te kunnen verwelkomen. Tijdens de Heideweek kunnen we genieten van de proloog van de Simac Ladies Tour. En met ons ook de rest van Nederland, want de wedstrijd wordt uitgezonden op tv. Het is de belangrijkste etappewedstrijd in Nederland voor vrouwen.”

Wethouder Peter de Pater vult hierop aan: “Dit evenement brengt ook weer de fietsmogelijkheden in en rondom Ede onder de aandacht. Zowel de MTB-routes als het recreatieve fietsen. En ik ga ervan uit dat het ook Edenaren enthousiast maakt voor de wielersport en stimuleert om zelf te gaan bewegen. Dat houdt je fit en gezond”. Het evenement wordt georganiseerd door Courage Events. Thijs Rondhuis zegt namens de organisatie. “Ede is met haar natuurschoon en goede infrastructuur bijzonder geschikt voor een wielerevenement. Met de voorziene proloog over 3,2 kilometer mogen we voor het klassement van de Simac Ladies Tour een eerste maar waarschijnlijk nog niet definitieve schifting verwachten.”

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 is het even afwachten hoeveel publiek erbij kan zijn. Met de organisatie is afgesproken dat het in ieder geval een publieksevenement voor de Edese inwoners moet worden, anders wordt het een jaar uitgesteld. Burgemeester Verhulst: “Ik hoop dat we in de Heideweek, na een periode waarin door de pandemie niet of nauwelijks vertier is geweest, weer kunnen genieten van dit soort evenementen.”

De Simac Ladies Tour is een wedstrijd uit de UCI Women’s WorldTour. In 2021 staat het evenement voor 24 tot en met 29 augustus op de kalender van de internationale wielerbond UCI.