Simac Ladies Tour

News

30/06/2021

Simac Ladies Tour eert wielerkampioenes met etappe Zwolle-Hardenberg

ZWOLLE/HARDENBERG – De tweede etappe van de Simac Ladies Tour voert op woensdag 25 augustus van Zwolle naar Hardenberg. Met de start in de Overijsselse provinciehoofdstad eren de organisatie van deze Women’s WorldTour-wedstrijd en de gemeente Zwolle twee wielerkampioenes uit deze stad: Anna van der Breggen en Kirsten Wild. Beide rensters zullen na dit jaar een punt achter een succesvolle loopbaan zetten. Hardenberg is de finishplaats van deze nu al historische rit.
Het startschot van deze etappe klinkt op het Rodetorenplein in Zwolle. De rensters vertrekken voor hun 135 kilometer lange etappe richting Hasselt, waar Anna van der Breggen opgroeide. Via de Lichtmis en Ommen wordt vervolgens Hardenberg bereikt, waar nog twee plaatselijke lussen worden verreden voordat er gefinisht wordt op de Europaweg. Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij met deze ‘Ode aan twee wielerkampioenes’. “Anna van der Breggen en Kirsten Wild hebben veel betekend voor het Nederlandse wielrennen en sportief met ritzeges en podiumplaatsen in het eindklassement ook hun sporen verdiend in onze ronde. De inwoners van Zwolle, Hasselt en de wijde regio krijgen nu de gelegenheid deze twee rensters nog een keer in actie te zien en nog een keer met een applaus of toejuiching hun waardering te laten blijken. Hardenberg is voor ons als organisatie bekend terrein. We finishten hier al veelvuldig met Olympia’s Tour.”
Anna van der Breggen is momenteel de regerend wereldkampioen op de weg en in de tijdrit en won vijf jaar geleden de olympische wegtitel in Rio de Janeiro. Op haar erelijst prijken alle grote wielerwedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, het NK en EK, de Giro voor vrouwen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Kirsten Wild verdiende haar sporen op de weg met klassieke zeges in onder meer Gent-Wevelgem de Prudential Ride London en Brugge-De Panne. Bovendien won ze tien ritten in de Simac Ladies Tour. Op de piste heeft de Zwolse wereldtitels op onder meer het omnium, de madison en de scratch behaald.