Simac Ladies Tour

News

20/07/2021

Etappeschema Simac Ladies Tour biedt uitdaging aan wereldtoppers

EDE – De organisatie van de Simac Ladies Tour heeft het etappeschema voor de komende editie gereed. De enige etappewedstrijd in de Benelux uit de Women’s WorldTour vindt plaats van 24 tot en met 29 augustus en start en finisht in de provincie Gelderland. De Simac Ladies Tour begint met een proloog in Ede en eindigt met een selectieve etappe rond Arnhem.
Na de 2,4 kilometer lange openingstijdrit in Ede trekt het wielerpeloton naar Zwolle, waar de afscheid nemende wielerkampioenes Kirsten Wild en Anna van der Breggen kunnen worden uitgezwaaid. De 135 kilometer lange rit voert via Hasselt – waar olympisch kampioene Anna van der Breggen opgroeide – naar Hardenberg. De dag erop kan het klassement opnieuw opgeschud worden in de 22 kilometer lange tijdrit in Gennep, waar de Simac Ladies Tour de afgelopen jaren al vaak kind aan huis was. Dat geldt ook voor Weert, waar op vrijdag 27 augustus de finishstreep getrokken is voor een 125 kilometer lange rit die start in Stramproy. Daarna volgen twee selectieve ritten. Op zaterdag is een rit van bijna 150 kilometer voorzien van Geleen naar Sweikhuizen, op de slotzondag staan er 150 kilometers op het programma rond startplaats Arnhem. 

In totaal hebben de rensters 584 kilometer af te leggen. Met een rittenschema met vlakke ritten tijdritkilometers en selectieve etappes is de wedstrijd ideaal om weer koersritme op te doen na de Olympische Spelen en richting de wereldkampioenschappen in Vlaanderen enkele weken later. Daarmee voorziet de wedstrijd met rensters als Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lisa Brennauer en Marianne Vos op de erelijst opnieuw in een behoefte voor de internationale en Nederlandse wielertop.

Passende maatregelen
Ondanks de recente maatregelen gaat de organisatie ervan uit dat de Simac Ladies Tour doorgang kan vinden. Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events: “De Simac Ladies Tour is een doorstroomactiviteit die zich laat vergelijken met een kermis of markt. Een wielerwedstrijd kenmerkt zich door publiek wat in de eigen straat of dorp staat te kijken, over 95 procent van het parcours is de 1,5 meter afstand gegarandeerd. Bij de ploegenpresentatie, start, finish en huldiging komen normaal veel mensen samen. We zijn met alle betrokken gemeenten in gesprek om op die locaties passende maatregelen te treffen. Daarbij kun je denken aan het verplaatsen van een start of finish buiten de bebouwde kom of het afsluiten van het gebied en daar gereguleerd toelaten van het publiek. Voor elke etappe hebben we een plan klaarliggen dat wordt besproken met de betrokken gemeenten. We gaan ervan dat we uiteindelijk tot een scenario kunnen komen waarbij alle betrokken burgemeesters van de acht start- en finishgemeenten hun akkoord kunnen geven. 

Rittenschema Simac Ladies Tour:
24-08: Proloog Ede 2,4 km start 12.15 uur
25-08: 1e etappe: Zwolle-Hardenberg: 134,4 km start 11 uur
26-08: 2e etappe: tijdrit Gennep 22,2 km start 12 uur
27-08: 3e etappe: Stramproy – Weert 125,9 km start 11.15 uur
28-08: 4e etappe: Geleen – Sweikhuizen 148,9 km start 10 uur
29-08: 5e etappe: Arnhem – Posbank 150,3 km start 10 uur