Simac Ladies Tour

News

24/08/2021

Marianne Vos leidt in Simac Ladies Tour

EDE –  Marianne Vos heeft de proloog van de Simac Ladies Tour gewonnen. Op een 2,4 kilometer lang parcours in Ede bleef de renster van Jumbo-Visma Ellen van Dijk vijf seconden voor. Daarmee is Vos de eerste leidster in de zesdaagse wielerwedstrijd uit de Women’s WorldTour, waarin ze haar elfde ritzege wist te behalen. Ook was ze al vier keer eindwinnares van de Simac Ladies Tour.

Vos was blij met de winst. ”Ik wist wel dat het een lastige proloog was, die me zou kunnen liggen, maar dan moet het maar lukken. Het was nog lang wachten na mijn rit, er waren sterke concurrentes onderweg vandaag. Ongelofelijk dat het is gelukt. Vrijdag heb ik de rit al verkend en vanmorgen nog enkele keren, je moet het parcours kunnen dromen. Het komt uiteindelijk op details aan.”

Te ver vooruit wil zij niet kijken. ”Met de lange tijdrit van donderdag hebben we bij voorbaat niet op het klassement gemikt, maar meer op dagzeges. Dat het direct in de proloog al lukt is mooi, we gaan zien wat er verder nog uitrolt. Het is altijd mooi om in Nederland te rijden en te winnen. En bovendien paste de wedstrijd ideaal in de voorbereiding naar het EK en WK dit jaar.” (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)