Simac Ladies Tour

News

26/08/2021

Reusser wint en leidt in Simac Ladies Tour

Marlen Reusser heeft de tijdrit in de Simac Ladies Tour gewonnen. De Zwitserse, tweede op het afgelopen WK tijdrijden en op de olympische tijdrit, bleef Ellen van Dijk achttien tellen voor in Gennep.

De Zwitserse veroverde in Noord-Limburg de leiding in het algemeen klassement. De Simac Ladies Tour is halverwege. Er staan nog ritten door Zuid-Limburg en de Arnhemse heuvelzone op het programma.

In het klassement staan Reusser en Van Dijk (tweede op twaalf seconden los van de concurrentes. De Zwitsers kampioene was uiteraard blij met haar zege. ”Ik hoopte voor de zege mee te doen. Ik ben nog niet helemaal in mijn topvorm, dat moet nog komen. Maar natuurlijk is het prettig om hier te winnen. Ik wist dat Ellen van Dijk hier ook goed zou zijn en gebrand op de zege in eigen land, maar ik heb haar eerder verslagen en dat is nu weer gelukt. Mooi richting de kampioenschappen, maar het komt toch telkens op de vorm van de dag aan.”

Ellen van Dijk baalde enigszins. ”Voor mij was deze etappe om twee redenen belangrijk. Voor het klassement, maar ook om te kijken waar ik in de tijdrit stond. De kloof met Marlen is groter dan ik gehoopt had en daar baal ik van. Maar de kansen op de eindzege liggen nog open. De marge van twaalf seconden is niet onoverkomelijk, maar ik verwacht dat er nog veel aangevallen gaat worden, want veel ploegen staan al op grotere achterstand in het klassement.”

Er is voor de renster van Trek-Segrafredo nog werk aan de winkel. ”Ík verwacht Marlen ook op het EK als belangrijke tegenstandster. Ik hoef mijn startplek op het WK er niet meer te verdienen. Mijn focus ligt nu eerst op het klassement hier en dan op het EK en WK. Daar moet ik in mijn allerbeste vorm zijn.”

Roy Schriemer/CyclingOnline.nl