Simac Ladies Tour

News

30/08/2022

Wiebes grijpt haar eerste kans in Lelystad

De openingsrit van de Simac Ladies Tour is gewonnen door Lorena Wiebes van Team DSM, die in Lelystad Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma) en Audrey Gordon-Ragot (Trek-Segafredo) terug wees. Het was haar eerste internationale zege als Europees kampioene op de weg. Een titel die ze onlangs veroverde in M√ľnchen.

Zoals te verwachten viel was in het open landschap van Flevoland genoeg wind om er een onvervalste waaierkoers van te maken. Een groep van 21 rensters reed in de eerste grote ronde van zestig kilometer al weg bij het peloton, daarbij titelverdedigster Chantal van den Broek-Blaak en Europees kampioene Lorena Wiebes. Trek-Segafredo was met vier rensters mee (Gordon-Ragot, Backstedt, Hansson, Hosking) net als Liv Racing (Smulders, Jackson, Korevaar, Buurman). Blaak had Lonneke Uneken ook van voren, terwijl Wiebes Kool en Koch aan haar zijde wist in de finale. Bij Jumbo-Visma waren naast Swinkels ook Henderson en Kasper van de partij, terwijl ook Bredewold (Parkhotel), Paladin (Canyon-Sram), Duval (FDJ), Gasparini (Valcar) en Roseman (BikeExchange-Jayco) een plek van voren vonden.

De rensters van Liv Racing Xtra probeerden een sprint te ontlopen en in de laatste twee kilometer probeerde ook Chantal van den Broek-Blaak het alleen. Maar aan een sprint viel niet te ontkomen.

Voor Wiebes en haar vluchtmakkers was het een pittige dag, waarin ze attent mee schoof toen het peloton in waaiers uiteen sloeg. ”Aanvankelijk hebben we niet mee gedraaid omdat onze klassementstroef Pfeiffer Georgi niet mee was, maar later moesten we door de windrichting wel mee draaien om niet in de problemen te komen. Op het laatst hebben we het bij elkaar weten te houden. Ik bekijk het dag voor dag in deze ronde. Morgen is er weer een sprintkans en daarna wordt het parcours elke dag lastiger. Ik ga proberen zo lang mogelijk van voren in het klassement te staan en hoop bijvoorbeeld ook een goede tijdrit te rijden.” (Tekst: CyclingOnline.nl/Foto: Sportfoto.nl)