Simac Ladies Tour

News

31/08/2022

Wiebes is ook de snelste in Ede

EDE – Ook in de tweede etappe van de Simac Ladies Tour won Europees kampioene Lorena Wiebes. De rensters van DSM verstevigde daarmee in Ede haar leidende positie in de enige Nederlandse etappekoers in de Women’s WorldTour.

Al snel greep een drietal vluchters de gelegenheid om het peloton te ontvluchten met Lieke Nooijen (Parkhotel Valkenburg), Senne Knaven (AG-NXTG) en Georgia Baker (BikeExchange-Jayco). Clara Lundmark (GT Krush Tunap) ging in de achtervolging, maar wist de aansluiting niet te maken. Uiteindelijk bleef Baker als laatste over van de koplopers, maar ook zij werd ruim voor de finish ingerekend.

Zo wist Team DSM opnieuw op een massasprint aan te sturen.  En won Wiebes afgetekend voor Laura Tomasi en Lonneke Uneken. En dat in de plaats waar ze in 2019 al haar eerste en enige Nederlandse titel bij de profs-vrouwen wist te veroveren.

”We hadden het vandaag goed onder controle als ploeg”’ zei de winnares na afloop. ”’De finale verliep wat chaotisch waardoor ik het wiel van mijn lead-out Charlotte Kool verloor. Georgi Pfeiffer bracht me naar voren, maar ik had nog even willen wachten. Ze kwamen echter van achter al opzetten en toen moest ik aangaan. Of ik ook de leiderstrui tot het einde kan houden? We gaan zien of er morgen weer een ritzege in zit en vervolgens vertrouw ik op mijn sterke benen in het afsluitende weekeinde. Dan gaan we zien wat er lukt.” (Tekst: CyclingOnline.nl/Foto: Sportfoto)