Simac Ladies Tour

News

01/09/2022

Wiebes gunt nu Kool de zege in Simac Ladies Tour

GENNEP – Ook de derde rit van de Simac Ladies Tour is gewonnen door Team DSM. Charlotte Kool won voor haar ploeggenote Lorena Wiebes, die daarmee de gele trui steviger om de schouders trok.

Een eerste kopgroep ontstond net voor de eerste tussensprint met Sophie Wright (UAE), Justine Ghekiere (Plantur-Pura), Eline van Rooijen (AG-NXTG) en Daniek Hengeveld (Krush-Tunap). Ploeggenote van de laatste Melissa Baks was de volgende die het probeerde, maar tegen Wiebes en co was weer niets te beginnen.  

‘Wiebes zei: ‘We hadden het al voor de Simac Ladies Tour afgesproken het zo te doen. Ik zou voor de eerste twee zeges gaan en daarna zou Charlotte een kans krijgen. Nu is het kijken hoelang ik morgen kan volgen in Limburg, ik ga er alles aan doen.”

Charlotte Kool was blij dat ze deze kans kreeg. ”Natuurlijk is het heel mooi dat we het zo kunnen uitspelen. Het is bijzonder dat we het zo kunnen uitvoeren, ook na een koers waarin toch best aangevallen werd. Ik wist dat ik voor de winst zou kunnen sprinten, na eerdere zeges en mijn korte klasseringen in de Giro. We werden mooi afgezet en ik ben heel blij met deze zege.” (Tekst: CyclingOnline.nl/Foto Sportfoto.nl)