Simac Ladies Tour

News

15/06/2023

Met AG Insurance kleurt Simac Ladies Tour Belgischer dan ooit

De Simac Ladies Tour, de enige UCI Women’s WorldTour-etappewedstrijd in de Benelux, kleurt dit jaar Belgischer dan ooit. Het peloton werkt niet alleen een tijdrit af op Belgisch grondgebied, maar AG Insurance, de grootste Belgische verzekeraar, wordt ook partner van de wielerwedstrijd. AG Insurance prijkt vanaf de komende editie op de groene trui van het puntenklassement.

De Simac Ladies Tour vindt dit jaar van 5 tot en met 10 september plaats. Het is de enige UCI Women’s WorldTour-etappewedstrijd in de Benelux. Traditioneel wordt die op Nederlands grondgebied gereden, maar voor de 25ste editie komt de etappewedstrijd ook naar België. Op 7 september vindt een tijdrit plaats in Leuven, in Vlaams-Brabant.

De renster die op dat moment het puntenklassement aanvoert, draagt de groene trui. Daarop zal dit jaar voor het eerst het logo van AG Insurance prijken, dat partner wordt van de Simac Ladies Tour.

Rob Maes, director Corporate Marketing, Communication & Sponsoring van AG: “Als grootste Belgische verzekeraar willen we een voortrekkersrol spelen en actief bijdragen aan een betere samenleving. Onder andere door een actieve en gezonde levensstijl te promoten en initiatieven te ondersteunen die anderen letterlijk en figuurlijk in beweging kunnen zetten. Daarom stapten we vorig jaar heel bewust in het professionele vrouwenwielrennen, als hoofdsponsor van het AG Insurance – Soudal Quick-Step team. We hopen daarmee jong vrouwelijk wielertalent alle kansen te geven om zich te ontwikkelen in een professionele omgeving. Met de Simac Ladies Tour ondersteunen we nu ook de enige WorldTour-etappewedstrijd in de Benelux. Een fantastisch podium waarop de rensters zich kunnen tonen aan het publiek in België en daarbuiten.”

Thijs Rondhuis van organisator Courage Events: “Ik ben blij dat steeds meer partners samenwerken om het almaar populairder wordende vrouwenwielrennen een passend podium te geven. Met AG Insurance kunnen we rekenen op de steun van een gerenommeerd bedrijf in België en in het wielrennen. Dat stelt ons in staat om een sterke wedstrijd in de UCI Women’s WorldTour te zijn en te blijven.”