Simac Ladies Tour

News

31/07/2023

Simac Ladies Tour krijgt etappe in Flevoland

LELYSTAD – De Simac Ladies Tour doet op vrijdag 8 september Flevoland aan voor een etappe, die voert van het stadhuis Emmeloord naar Batavia Stad in Lelystad. Na het vertrek vanuit Emmeloord voert de route direct naar Lelystad, waar twee ronden van zestig kilometer worden verreden. Dat deel van het parcours is dezelfde als die van 2022, toen Europees kampioene Lorena Wiebes voor het eerst won in de fonkelnieuwe kampioenstrui. De Simac Ladies Tour is de enige etappekoers uit de Women’s WorldTour in de Benelux. 

Vormde de omgeving van Lelystad vorig jaar het decor voor de openingsrit, dit keer hebben de rensters al drie etappes in de benen als ze in Flevoland arriveren. Er moet wellicht al wat achterstand weggewerkt worden links of rechts en dat vraagt om een aanvallende koers. Tijdens die rit van vorig jaar bleek al dat het open karakter van de provincie Flevoland van invloed kan zijn op de wedstrijd. Vrijwel direct maakte een eerste groep zich los van het peloton en viel het klassement in een eerste plooi. De deelneemsters zijn kortom gewaarschuwd dat de wind in de grootste polder ter wereld altijd wel eens uit de juiste hoek waait om waaiervorming te krijgen.