Bereikbaarheid Arnhem

Sportevenementen en verkeersmaatregelen op zondag 10 september

Op zondag 10 september heeft Arnhem twee mooie sportevenementen: de Airborne Freedom Run en de Simac Ladies Tour. Voor de sportliefhebber dé mogelijkheid om te kijken of mee te doen. Verkeersmaatregelen zijn nodig en op elkaar afgestemd. Met het openbaar vervoer of de fiets zijn alle delen van de stad goed te bereiken. Voor automobilisten is het verstandig rekening te houden met verkeershinder en extra reistijd tussen 12.00 en 17.00 uur. Een actueel navigatiesysteem kent de afsluitingen en omleidingen. We raden je aan dit te gebruiken.

Hieronder een opsomming van de belangrijkste verkeersmaatregelen:

  • Vanuit Arnhem noord is het centrum te bereiken. Bestuurders rijden over de Nelson Mandelabrug richting Arnhem zuid en vervolgens terug over de John Frost brug. Bestuurders uit Arnhem zuid moeten om in het centrum te komen de John Frost brug gebruiken. De Nelson Mandelabrug is centrum in afgesloten.
  • Het ziekenhuis is vanuit het centrum te bereiken vanuit de Hommelseweg en Cattepoelseweg. Deze route geldt ook voor iedereen die richting de noordkant van de stad wil. De Apeldoornseweg is afgesloten.
  • Bestuurders uit richting Oosterbeek kunnen via de Utrechtseweg en de Nelson Mandelabrug naar Arnhem zuid en vervolgens terug over de John Frost brug naar Arnhem noord. Als alternatief kunnen zij ook de snelweg pakken.
  • Bewoners van de wijken Craneveld en Alteveer kunnen de wijk verlaten via de Schelmseweg.