27.08 Weert


Weert: veelzijdige stad

In de gemeente Weert wonen zo’n vijftigduizend mensen. De gemeente ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de stad Weert en vijf kerkdorpen: Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy. Weert heeft zowel een compacte centrumstad als prachtige natuurgebieden. Hou je van cultuur, sporten, winkelen of ga je liever de natuur in? Het kan allemaal in de gemeente Weert. Het is de diversiteit die Weert zo bijzonder maakt.

Natuur
Ga je graag de natuur in? Dat kan ook in Weert! Grenspark Kempen~Broek is een groot natuur- en recreatiegebied. Daar kun je uren wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Dat kan ook in de Laurabossen, natuurgebied Boshoverheide of in recreatiegebied De IJzeren Man. Daar vind je onder andere een klimbos, zwembad, natuurleerpad, waterskibaan, kinderboerderij en een speeltuin. De vele fiets- en wandelroutes in Weert leiden je langs de mooiste plekjes in de gemeente. Zo heeft Weert maar liefst negen molens en bijna 300 monumentale gebouwen.

Gezelligheid & verbondenheid
Er is altijd iets te beleven in Weert! In de gezellige binnenstad van Weert vind je een ruim winkelaanbod en gezellige horecagelegenheden. Je wordt hier met open armen ontvangen.

Weert is een gemeente met een sterke gemeenschapszin en inwoners die enorm betrokken zijn bij wat er in hun omgeving gebeurt. Juist in deze tijd van de coronacrisis komt dat sterk naar voren: er ontstaan veel mooie initiatieven, klein en groot. Inwoners bundelen de krachten en gaan samen aan de slag. Ook als bezoeker van Weert ervaar je de onderlinge verbondenheid van mensen.

Niet alleen mensen zijn in Weert met elkaar verbonden. Weert is ook een schakel in de regio. Soms zelfs letterlijk; Weert verbindt de omliggende steden met elkaar. Het ligt tussen België en Duitsland en is heel goed bereikbaar via de weg, het spoor en water.

Weert heeft voor ieder wat wils. Kijk voor meer informatie op www.vvvweert.nl en www.weert.nl