27.06 Weert

Weert: veelzijdige stad
In de gemeente Weert wonen zo’n vijftigduizend mensen. De gemeente ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de stad Weert en vijf dorpen: Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek. Weert heeft zowel een compacte centrumstad als prachtige natuurgebieden. Hou je van cultuur, sporten, winkelen of ga je liever de natuur in? Het kan allemaal in de gemeente Weert. Het is de diversiteit die Weert zo bijzonder maakt.

Rijke cultuur en historie
Het Weert van nu kent nog steeds het authentieke karakter van vroeger. In de historische binnenstad herinneren tal van overblijfselen ons aan Philips van Horne, de graaf die samen met Willem van Oranje een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het ontstaan van Nederland. Er zijn diverse wandelingen door de binnenstad. Samen met een stadsgids of met één van de wandelroutes kun je de historische binnenstad verkennen.

Gezelligheid
Behalve een rijke historie en cultuur heeft Weert een ruim winkelaanbod en gezellige horecagelegenheden. Het hele jaar door vinden kleine en grote evenementen plaats. Van de jaarlijkse braderie en molendagen tot de EK Triatlon, het Sterkste Man van Nederland-evenement en natuurlijk de Boels Ladies Tour. In september staat de binnenstad in het teken van Kermis Weert. Niet alleen de tweede grootste en meest gezellige kermis van Nederland, maar ook een hele voordelige kermis!

Natuur
Ga je liever de natuur in? Dat kan ook in Weert! Grenspark Kempen~Broek is een groot natuur- en recreatiegebied. Daar kun je uren wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Dat kan ook in de Laurabossen, natuurgebied Boshoverheide of in recreatiegebied De IJzeren Man. Daar kun je onder andere een klimbos, zwembad, natuurleerpad, waterskibaan, kinderboerderij en een speeltuin vinden. De vele fiets- en wandelroutes in Weert leiden je langs de mooiste plekjes in de gemeente. Zo heeft Weert maar liefst negen molens en een heleboel karakteristieke en monumentale gebouwen.

Weert heeft dus voor ieder wat wils. Kijk voor meer informatie op www.vvvweert.nl en voor de complete evenementenagenda op www.metonsinweert.nl