26.08 Gennep - Individual Time Trial

Grenzeloos Gennep: Wielergemeente

De gemeente  Gennep is gelegen in het land van Maas en Niers en vormt een bijzonder afwisselend landschap met uitgestrekte heidevelden en rivierduinen, gevarieerde bossen, open akkers, beekdalen, vennen en plassen. Er zijn volop wandel- en fietsroutes om de prachtige omgeving te ontdekken.

Deze gemeente, met de kleine vestingstad Gennep en de vier charmante dorpen Ottersum, Milsbeek, Heijen en Ven- Zelderheide, heeft naast natuurschoon ook veel historisch erfgoed. Het oude stadhuis aan de Markt van Gennep (met de ooievaarsfamilie op het dak), Museum Het Petershuis, oude kerken, molens en kapelletjes; allemaal de moeite van een bezoekje waard.

Ook de ‘grenzeloze’ omgeving van Gennep is prima te ontdekken op de fiets; zo kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan onze Duitse buurgemeenten. In de omgeving is er een divers aanbod voormountainbikers, wielrenners en recreatiefietsers.

De gemeente Gennep mag zichzelf sinds 2015 dan ook een officiële Limburgse Wielergemeente noemen. De jaarlijkse deelname aan de Holland Ladies Tour spant daarbij de kroon en is altijd weer een groot feest.  Jaarlijks wordt gekeken naar een thema rondom deze tour. Daarbij kan men denken aan grensoverschrijdend fietsen, gezondheid, jongeren of vrouwensport. Op deze wijze blijft het evenement uniek en kunnen er ieder jaar activiteiten, gericht op het jaarthema, worden georganiseerd. Dit jaar laten we de jeugd kennis maken met fietsen.

Sinds 2016 is de gemeente Gennep onderdeel van ‘Tour de L1mbourg’; een dagelijks wielerprogramma van L1 radio en televisie. De programmamakers doen voor deze live uitzending rondom de Tour de France verschillende gemeenten aan. Dit jaar komen ze op woensdag 19 juli naar de Markt voor het oude stadhuis van Gennep. Met diverse activiteiten staat Gennepdan de gehele dag in de belangstelling als ‘wielergemeente’.

Naast het promoten van evenementen zal de gemeente Gennep in de toekomst blijven investeren in een goed fietsroutenetwerk. Niet alleen in de eigen gemeente, maar in het gehele Maasduinen gebied dat zeer aantrekkelijk is voor wielrenners en recreatieve fietsers.