01.09 Gennep

Grenzeloos Gennep: Wielergemeente

Fietsen in een groen decor tussen de parels van vervlogen tijden

Ken je dat? De hele week hard gewerkt, druk, druk, druk. Van afspraak naar afspraak. Hoe heerlijk is het dan om op vrijdag de boel de boel te laten en even naar een andere wereld af te reizen? Een andere wereld, dichterbij dan je denkt. Een omgeving die rust en ruimte uitstraalt, waar klein het toverwoord voor groots is. Waar mensen de tijd nemen om even een praatje te maken. Een wereld, die er al eeuwenlang ligt; die sinds de Romeinen een prominente positie op de kaart heeft. Waar de natuur niet stilgestaan heeft. Een stuwwal werd opgeduwd en kwam tot stilstand. De Maas en de Niers vloeien hun water door het landschap van Maasduinen en Maasheggen. Vijf soorten natuur binnen de gemeentegrenzen. Veelzijdig en beschermd. Ontmoet ambachtelijke ondernemers, verrijk je met het creatieve aanbod of ontspan in de wellness. Er is genoeg om van te genieten. Alles klein, maar groots als je het ontdekt.

Fietsen in Gennep?
Hou je van culinair? Denk dan aan een fietsroute langs ‘de Smaakparels’. Laat je het liefst de geschiedenis herleven? Met zo’n lange historie is er genoeg te zien. Van het Genneperhuis, tot tsaren en een Liberation Route. Gennep heeft als ‘vijflandschappenpunt’ ook een veelheid aan fietsroutes door de natuur. Bijzonder is de samenwerking tussen zes Euregio gemeenten. Deze heeft gezorgd voor een aantal grensoverschrijdende ‘dynamic borders’-fietsroutes. Allemaal te vinden bij de Tourist Info in het meer dan 400 jaar oude stadhuis op de Markt.

Zadelpijn?
Dan ga je genieten van alles wat onze ambachtelijke ondernemers te bieden hebben. Bescheiden als ze zijn, zullen ze niet altijd kenbaar maken hoe goed ze hun vak verstaan. Maar de prijzen en nominaties liegen er niet om. Van cafetaria/koffie top 100 tot slagersbokalen. Of je strekt even je benen in de winkeltjes, gekenmerkt door gastvrijheid met een goed advies. Een lingeriezaak met al 100 jaar mooie klanten, een leerbewerkingsbedrijf, welke gebruikte materialen omtovert tot nieuwe tassen en lifestyle artikelen. Of neem de conceptstore in de gezellige Niersstraat met een assortiment van woon & lifestyleartikelen en bijzonder (houten) speelgoed. Daar wordt alles nog met zorg en liefde ingepakt. Ons stadje waar ‘zorgen voor’ gemeengoed is. Dat zie je in concepten als Ambachtelijk Hout en Kunstatelier ‘De Kunstschat’, waar verstandelijk beperkten een mooie werkplek hebben. Vrolijk word je van hun prachtig kleurrijke of natuurlijke (kunst)werkjes.

Kleinschalig en toch groots genieten doe je in Gennep!

Plan je bezoek: www.visitgennep.nl.