Simac Ladies Tour

News

02/09/2022

Markus wint Limburg-etappe, Wiebes leidt nog

De vierde rit van de Simac Ladies Tour is gewonnen door Riejanne Markus. Lorena Wiebes won de sprint om plek twee en behoudt de gele leiderstrui. Derde werd Karlijn Swinkels.

Het was Kirstie van Haaften (Parkhotel Valkenburg) die de lont in het kruitvat stak met een aanval. Ze kreeg gezelschap van eerst Anna Henderson (Jumbo-Visma) en later Julie van de Velde (Plantur Pura), die Van Haaften later achter lieten.

Een achtervolgende groep met Nina Kessler en Mischa Bredewold lukte het niet de oversteek te maken, maar een uitgedunde eerste groep met Wiebes sloot aan. In de laatste vijf kilometer was het Riejanne Markus die met haar tijdrijderscapaciteiten een solo in de verf wist te zetten.

”We wilden Lorena vandaag echt onder druk zetten” vertelde Riejanne Markus na afloop. ”Maar ik heb de andere ploegen soms echt moeten opjagen, het leek erop of ze er geen belang bij hadden. Wij hebben er alles aan gedaan met Anna Henderson in de eerste vlucht en toen ze terug gehaald werd, ben ik zelf aangegaan. Het doel was zoveel mogelijk tijd te pakken, daar heb ik volle pak voor gereden tot aan de streep. Nu is het zaak om in de tijdrit verder in te lopen. Het is jammer dat ik in de rit naar Lelystad tijd verloren had. Daar was ik toen echt niet goed van en ik heb natuurlijk van die val ook nog twee dagen langs gehad. Maar vandaag was ik goed en hopelijk morgen ook.”

Lorena Wiebes kon tevreden zijn. Weliswaar werd de winnende reeks van Team DSM doorbroken. De enige die tijd nam in deze rit door de Limburgse heuvels was Markus en die stond na de openingstijdrit op achterstand. ”We hebben er als team echt voor gereden om de trui te verdedigen en dat is goed gelukt” meende Wiebes. ”Natuurlijk zal ik zaterdag de tijdrit van mijn leven moeten rijden om Riejanne en iemand als Henderson af te houden, maar de vorm is goed en ik ga er alles aan doen.” Markus kijkt tegen een achterstand van een minuut aan. Karlijn Swinkels is de eerste runner-up van Wiebes op twintig seconden.(Tekst: CyclingOnline.nl/Foto: Sportfoto)