Simac Ladies Tour

News

03/09/2022

Cordon-Ragot naar winst, Wiebes blijft leider

In de vijfde etappe van de Simac Ladies Tour, een tijdrit over 17,8 kilometer met aankomst op Watersley, heeft Audrey Cordon-Ragot de zege behaald. Lorena Wiebes blijft leidster. De renster van DSM reed een prima tijdrit. Riejanne Markus, gisteren winnares van de koninginnenrit, greep net naast de dagwinst. 

Audrey Cordon-Ragot won de wedstrijd en was heel blij met haar eerste ‘echte’ zege in de Women’s WorldTour dit seizoen. ”Ik startte zonder uitgesproken verwachting, ik wist dat ik een goede tijdrit kon rijden en heb me goed aan ons pacing plan gehouden. Dat het een strijd met Riejanne zou worden was te verwachten, ik ben heel blij dat het gelukt is te winnen. We gaan zien wat er morgen in zit voor het eindklassement, maar deze zege staat en bovendien was deze tijdrit de perfecte voorbereiding op het WK tijdrijden.”

Lorena Wiebes was uiteraard blij nog altijd zes tellen te hebben op haar eerste opponente. ”Hier hoopte ik natuurlijk op. Het was een vrij technische tijdrit en dat ligt me. Bovendien ken ik hier de wegen als mijn broekzak, want met de ploeg hebben we een teambasis in Sittard. Dit zijn eigenlijk vaak mijn trainingswegen geweest. Het doel was vooraf al om in de – beste wel lastige – rit rond Arnhem voor de dagwinst te gaan. Nu zou het ook de eindzege kunnen opleveren. Daar gaan we nu natuurlijk voor.”  (Tekst: CyclingOnline/Foto: Sportfoto)