09.09 Valkenburg – Valkenburg

Welkom in Valkenburg aan de Geul

Midden in het mooiste landschap van Nederland ligt een bijzondere plaats: Valkenburg, de pittoreske, historische stad van internationale allure. Al meer dan 135 jaar de belangrijkste trekpleister van de regio. 

Valkenburg ligt in het Geuldal, een zee van rust en ruimte. De vestingstad wordt omgeven door een uniek vijf-sterren landschap met grote hoogteverschillen, landweggetjes met haarspeldbochten, hellingbossen en rivierdalen. Het is de ideale omgeving om te wandelen en fietsen, een internationale trekpleister voor wielerliefhebbers, met de beruchte Valkenburgse Cauberg als fysieke en mentale uitdaging. Dankzij een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes kan ieder zijn eigen route en afstand bepalen. Het glooiende land van Valkenburg kent schitterende vergezichten, holle wegen, imposante kastelen, authentieke vakwerkboerderijen en pittoreske dorpjes te midden van uitgestrekte bossen en grazige weiden, doorsneden door een meanderende Geul.

 

De warme, gouden gloed van de mergelstad is een weerspiegeling van de gastvrijheid waar Valkenburg om wordt geroemd. Het is de enige voormalige vestingstad in Nederland met een hoogteburcht. Het is heerlijk flaneren in de charmante middeleeuwse stadskern met stadspoorten, stadswallen en sfeervolle Geulkades. 

 

Musea, een top casino, mergelgrotten, attracties, wellness, gezellige terrasjes en winkeltjes, prachtige kastelen en tuinen, top accommodaties en fijne familiehotels. Het kloppend hart van het heuvelland heeft het allemaal en meer. Ontdek het zelf in Valkenburg!