06.09 Gennep – Gennep

Gennep, een andere wereld, dichterbij dan je denkt.

Een omgeving die rust en ruimte uitstraalt, waar klein het toverwoord voor groots is. 

Waar mensen de tijd nemen om even een praatje te maken. Waar je winkeltjes vindt, waar service en ambacht nog een rol spelen. Een wereld, die er al eeuwenlang ligt.

Al sinds de tijd van de Romeinen heeft Gennep een prominente positie op de kaart. Ten tijde van het Duits Lijntje, ons stadje van plezier, het middelpunt tussen Londen en Berlijn; met de Russische tsaar en Duitse keizer als vaste bezoekers. Al deze elementen uit het verleden zijn doorweven in het stadje en de gemeente Gennep. Van heel herkenbare elementen als Het Huys Heijen, waar prinses Beatrix beeldhouwen leerde, het oude stadhuis, het pinakelhuis, het oudste protestantse kerkje van Nederland en de locomotief tot aan subtiele elementen als de Keramiekmuur en de mozaïek op het Ellen Hoffmannplein. Deze bepalen het knusse, gezellige, authentieke karakter van dit stadje met een dorpsgevoel.

Ook de natuur heeft niet stilgestaan in Gennep. Vijf soorten landschap, veelzijdig en beschermd. Een stuwwal werd opgeduwd en kwam tot stilstand. Ontdek de Maasduinen en Maasheggen; het meest omvangrijke heggenlandschap van Nederland met een UNESCO mens en biosfeerstatus. Daar waar de Niers in de Maas uitmondt, ligt de ruïne van het Genneperhuis. Ooit een machtige vesting op een strategische plek en daardoor vele malen het toneel van bloedige veldslagen. Via fiets-, wandelpaden en een uitkijkpunt op de ruïne kunt u de herstelde kroonwerken bewonderen.

Gemeente Gennep kent legio aan wandel- en fietsroutes. Het Pieterpad, de Maasfietsroute, Walk of Wisdom, de Nijmeegse Vierdaagse … Allemaal doen ze Gennep aan. En dat is niet vreemd. Fietsers, wandelaars, maar ook ruiters en kanoërs, verplaatsen zich tussen de pareltjes uit het verleden en in een groen decor.

Er is genoeg om van te genieten; klein, maar groots als je het ontdekt!
Kijk voor meer informatie op www.visitgennep.nl.