Simac Ladies Tour

News

27/08/2021

Uneken wint derde rit Simac Ladies Tour

De derde etappe van de Simac Ladies Tour heeft een zege opgeleverd voor Lonneke Uneken.
In Weert maakte men zich op voor een massasprint maar door een massale valpartij op ruim vijf kilometer van de meet raakte een kleine groep voorop met vier rensters van SD Worx en twee van DSM. Uneken haalde het voor Andersen en Georgi. Marlen Reusser behield de gele trui.

Uneken noemde de rit hectisch. ”Het was de hele dag voorin rijden omdat het zou kunnen breken. Maar dat gebeurde steeds niet. We wilden in de laatste vijf kilometer van het einde de boel nog een keer op een lint trekken. Opeens wordt er gevallen. Ik hoop dat iedereen ok is. We waren al aan het rijden en we reden daarom ook door. We zaten met veel voorin. Er wachten nog twee lastige dagen we kijken wat dat brengt. Ik ben met deze zege blij. Maar als je na afloop bij de bus komt en er zijn twee ploeggenotes gewond, dan realiseer je jezelf dat je de eerste Women’s WorldTour-zege graag anders behaald had.”

Reusser kwam er met een bebloede knie af en hield het geel. ”’Maar ik ben veel van mijn in de tijdrit opgebouwde marge kwijt. Ik zat er niet direct achter, maar kwam toch nog met één op het wegdek terecht. Ik ga ervan uit dat ik morgen zonder problemen verder kan.” Ze was wel geschrokken. ”Ik had hier nog nooit gereden, maar er was me verteld dat koersen in Nederland anders rijden was. Met veel bochten en smalle wegen. En dan zit een ongeluk in een klein hoekje.”

Roy Schriemer CyclingOnline.nl