Simac Ladies Tour

News

28/08/2021

Vos wint, Blaak leidt in Simac Ladies Tour

De vierde en voorlaatste etappe van de Simac Ladies Tour heeft een zege opgeleverd voor Marianne Vos. Zij won eerder al de proloog in deze wedstrijd uit de UCI Women’s WorldTour. Chantal van den Broek-Blaak is de nieuwe leidster.

De rit van Geleen naar Sweikhuizen werd gekleurd door een lange rit van Anouska Koster van Jumbo-Visma. Zij kreeg in het laatste koersuur gezelschap van Marianne Vos, Chantal van den Broek-Blaak en Kasia Nieuwiadoma, die de Friezin in de voorlaatste ronde achter lieten.

Daarachter gaf Reusser zich niet gewonnen, maar de drie bleven uit de greep van de achtervolgers. Vos haalde het ruim voor Niewiadoma en Blaak-Van en Broek, de laatste  renster van SD Worx de leiding in het klassement.

Marianne Vos zei: ”Dankzij de ontsnapping van Anouska Koster hadden we de wedstrijd goed onder controle. Toen we voorop kwamen, maakte met name Niewiadoma de finale hard. Ik wist dat ik een goede kans had om te winnen op deze aankomst, al weet je na zo’n zware dag nooit hoe je benen gaan aanvoelen bij het aanzetten voor zo’n sprint. Aan mijn positie in het algemeen klassement heb ik onderweg nog niet te veel gedacht, ik wist dat Chantal er goed voor stond en de trui waarschijnlijk zou nemen. Ik ben blij met deze twee ritzeges in deze Simac Ladies Tour. Zondag wacht nog een lastige en zware slotdag rond Arnhem. Het wordt zaak me weer op te zien te laden voor die rit en dan gaan we zien wat er nog meer voor onze ploeg inzit.”

Van den Broek-Blaak kon tevreden vaststellen dat ze de donderdag in de tijdrit opgelopen achterstand vandaag definitief kon ombuigen in een voorsprong. ”Voor mij was het ontstaan van deze kopgroep een goede situatie, met mijn ploeggenoten erachter om de anderen te controleren. Toen zowel Reusser als Van Dijk niet mee waren, ben ik er vol voor gegaan. Op het laatste werd er gepokerd. Natuurlijk kost dat ons uiteindelijk tijd, maar Niewiadoma viel steeds aan en dan ga ik vervolgens ook niet meer op kop rijden. Aan het einde van de dag ben ik tevreden. Morgen wacht nog een lastige etappe, maar vandaag hebben we als ploeg – ondanks het gemis van twee rensters – bewezen dat we zo’n rit aankunnen. We gaan er nu alles aan doen om de eindzege binnen te halen.”

Roy Schriemer/CyclingOnline.nl