Simac Ladies Tour

News

29/08/2021

Van den Broek-Blaak wint Simac Ladies Tour

Van den Broek-Blaak wint Simac Ladies Tour

Chantal van den Broek-Blaak heeft de Simac Ladies Tour op haar naam gebracht. Marianne Vos wist haar derde dagzege te behalen in Arnhem.

De renster van SD Worx veroverde zaterdag de leiderstrui in de Limburg-etappe en die leiderspositie kwam niet meer in gevaar in de door Marianne Vos gewonnen slotrit in Arnhem. Zij bleef de Britse Alice Barnes en Nederlands kampioene Amy Pieters voor in de massasprint.

Vos won twee dagen achtereen en had ook al de proloog in Ede gewonnen dinsdag. ”Deze ronde was na jaren voor mij weer eens de ideale aanloop naar het WK – en nu ook EK – en ik kan concluderen dat de vorm goed is na mijn hoogtestage. Met drie ritzeges heb ik er het maximale uit gehaald. In de lange tijdrit en door de val in de etappe naar Weert verloor ik te veel tijd om voor het eindklassement mee te doen. Maar dat was vooraf ook nooit het doel en Chantal is hier een verdiende winnares. Ik kan tevreden naar de kampioenschappen kijken.”

Van den Broek-Blaak was een tevreden eindwinnares. Ook in 2016 won de renster van SD Worx deze wedstrijd.  ”Je moet van alles een beetje kunnen om deze ronde te winnen. Je moet je voorin kunnen handhaven, een klassiekerrenner zijn, in de heuvels uit de voeten kunnen  en een goede tijdrit rijden. Dat laatste is niet iets waar ik specifiek op train, maar ik kan het wel en dat kwam me goed van pas. Het gaf me een goede uitgangspositie in het klassement en in de Limburg-rit kon ik de leiding naar me toe trekken. Vandaag kwam die niet in gevaar, ik ben niet echt aangevallen door de nummers twee en drie Reusser en Van Dijk, maar dat weet je vooraf niet. Het is toch zaak supergeconcentreerd te zijn. Ik weet nu dat ik in vorm naar EK, WK en Parijs -Roubaix trek en ben ook gewoon blij deze etappekoers in eigen land te winnen.”

Roy Schriemer/CyclingOnline.nl