Simac Ladies Tour

News

04/09/2022

Wiebes wint Simac Ladies Tour, Bredewold de slotrit

Lorena Wiebes van Team DSM heeft de Simac Ladies Tour gewonnen. Eerder in de rittenkoers won ze twee ritten en de leiding stond ze vervolgens niet meer af. De dagwinst ging naar Mischa Bredewold van Parkhotel Valkenburg.

Een serieuze aanval op de leiderstrui kwam in de heuvels van de Posbank van Amanda Spratt (BikeExchange), Elynor Backstedt (Trek-Segafredo) en Soraya Paladin (UAE). Zij namen drie minuten en Lorena Wiebes miste op dat moment al twee ploeggenotes. Jumbo-Visma miste echter ook de slag en hielp het gat met anderen beetje bij beetje te dichten.

Aanvallen van Alison Jackson, Audrey Cordon-Ragot en later ook Mischa Bredewold zorgden voor een onrustige finale. Bredewold wist met Gasparini uit de greep van het peloton te blijven en bezorgde zo Parkhotel Valkenburg de dagzege. ”Ongelofelijk dat het lukt. Ik voelde me zo sterk vandaag en had aan Gasparrini echt een goede medestander. Zij kan ook aankomen, maar helemaal zeker was ik niet van mijn zaak. Maar ik won en schrijf hier gewoon een wedstrijd uit de Women’s WorldTour op mijn naam. Volgend jaar rijd ik bij SD Worx en dat is een heel mooie stap, maar ik ben heel blij dat ik mijn team Parkhotel Valkenburg dit nog als een soort afscheidscadeau kan geven. Ik heb twee jaar geleden de kans gekregen van Raymond Rol en Bart Faes en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Lorena Wiebes was ook gelukkig met de afloop. ”Ik ben nooit in paniek geraakt en had natuurlijk ook medestanders in het peloton. Ik heb mezelf deze week in de Limburg-rit en de tijdrit positief verrast en laat zien dat ik een stap gezet heb als renster. Natuurlijk blijf ik gefocust op mijn sprint, maar ik kan wel steeds zwaarder terrein aan. Het was mooi geweest om hier nog eens naar de zege te sprinten, maar ik kan hier wel mee leven. De eindzege stond vandaag voorop.” (Tekst: CyclingOnline/Foto: Sportfoto)