Simac Ladies Tour

News

08/09/2023

Kool wint massasprint in Simac Ladies Tour

Charlotte Kool wint de derde etappe in de Simac Ladies Tour. In Lelystad klopte de renster van DSM Lorena Wiebes en Elisa Balsamo in de massasprint.

”Deze keer liet ik me niet insluiten” verwees ze naar de uitkomst in Gennep. Ik wist dat ik zou kunnen winnen en na de sterke lead-out van Franziska Koch kwam ik in de positie om het af te maken. Ik ben bij met deze zege, nadat ik ook al won in de proloog.”

Toch was het nog even spannend. ”Jumbo-Visma ging vroeg aan, waar ik dacht dat het beter was nog even te wachten. Maar toen zat ik wel klem, maar gelukkig liet mijn ploegmaat Pfeiffer me erdoor. Ik verlies de meeste sprints als ik mijn sprint niet voluit kan rijden. Dat lukte nu wel.” Lotte Kopecky (SD Worx) blijft leidster.

Anneke Dijkstra (GT Krush), Scarlett Souren (Parkhotel Valkenburg) en Julie Sap (Lotto-Dstney) kleurden de rit en vergaarden ruim acht minuten voorsprong. Souren kreeg de prijs voor de strijdlust.”Ik schrok wel van de voorsprong die we hadden, maar je weet ook dat als de grote ploegen rijden dat het snel dicht gereden kon worden. De trui van de strijdlust is een mooie beloning voor deze dag in de aanval,” (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)