Simac Ladies Tour

News

09/09/2023

Wereldkampioene Kopecky wint op Cauberg

De voorlaatste etappe van de Simac Ladies Tour is gewonnen door Lotte Kopecky.

Op het Landal-park boven op de Cauberg in Valkenburg wist de wereldkampioene de streep te passeren voor ploeggenote Lorena Wiebes, derde was Kasia Niewiadoma.De koninginnenrit boeide van begin tot eind. In de slotfase was het Floortje Mackaij die aanviel. De laatste keer Cauberg bracht het uiteindelijke podium naar voren.

Kopecky kon alleen maar tevreden zijn. ”Ik moet de ploeg enorm bedanken, dat was niet niets wat zij vandaag deden Ze kwamen steeds terug en maakten tempo om kopgroepen terug te halen. Door hen konden we één en twee worden. Dat kon niet mooier aflopen eigenlijk. Ik wist dat de Cauberg me goed ligt.” De eindzege lonkt. ”Ik zou graag winnen, maar we mogen de warmte niet onderschatten en ook de zwaarte van het parcours niet. Een dag als vandaag zal wel in de benen kruipen.”

Ook Lorena Wiebes had – nadat ze enkele minuten moest bijkomen – al snel weer een grote smile op haar gezicht. ”Ik was vooraf heel benieuwd wat ik op deze aankomst zou kunnen vandaag. De aanval van Lotte en Kasia kon ik volgen en de afloop was als gedroomd voor ons. Morgen een nieuwe kans om te winnen, maar misschien krijgt ook wel een kopgroep de zegen.”