Simac Ladies Tour

News

10/09/2023

Kopecky en Wiebes winnen in Simac Ladies Tour

Lotte Kopecky is eindwinnares geworden van de Simac Ladies Tour. De wereldkampioene zag in de slotrit rond Arnhem de leiderstrui niet in gevaar komen.  De renster van SD Worx was mee toen een kopgroep van uiteindelijk 26 renners. De sprint werd gewonnen door teamgenote Lorena Wiebes.

Europees kampioene Wiebes reed voorlopig voor het laatst in de witte kampioenstrui met de blauwe sterren. ”Ik wilde natuurlijk graag nog een keer winnen in deze ronde. Elke sprint is anders, maar na veel tweede plekken is het best lekker om nog met een overwinning naar huis te gaan. In de slotronden wisten we het tweede deel van het peloton definitief achter ons te houden en konden we vluchtster Kasia Niewiadoma inrekenen. Toen kreeg ik zo’n goede lead-out van Lotte Kopecky dat ik  het wel moest afronden. Voor ons als team en voor mij was het uiteindelijk weer een prima Simac Ladies Tour.”

Lotte Kopecky was eveneens zeer content en kan – net als Wiebes- met vertrouwen afreizen naar het Europees Kampioenschap in Drenthe. ”Dit is mijn eerste Women’s WolrdTour-etappekoers die ik win. Dit was al met al een prima week. Voor mij de bevestiging dat ik een seizoen lang kan presteren en dat we dat ook als team kunnen bereiken. Maar we kregen het bepaald niet cadeau op deze slotdag. Ons doel was met Lorena Wiebes voor de sprint te gaan en dat lukte. Uiteindelijk kunnen we de Simac Ladies Tour afsluiten met weer een prima dag .”

Ook nam het publiek in Arnhem afscheid van Annemiek van Vleuten die met haar wereldtitels, olympische titel, eindzeges in grote ronden en klassiekers veel fans heeft bereikt .Massaal moedigden ze de renster van Movistar aan, die zwaaiend vertrok en finishte in deze slotrit van de Simac Ladies Tour. Fans gaven cadeaus en klapten hun handen stuk, diverse vertegenwoordigers van gemeenten en bondscoach Loes Gunnewijk spraken Van Vleuten toe. ”Dit was een mooie maar intense week, ik ga de komende tijd terugkijken en genieten, maar ook bijkomen van al dat moois wat me in de Simac Ladies Tour overkomen is.”

(Roy Schriemer/Cyclingonline.nl)